Volkswagen: ”Vi kommer slå elbilsprognosen”

Enligt Volkswagen själva så kommer de med råge hinna med att slå elbilsprognosen för hur många de ska hinna med att sälja innan 2025, vilket är en miljon bilar. Detta kommer bidra till den omställning som nu sker från fossil fordonsflotta till en fossilfri. Det verkar därmed som att folk börjar få upp ögonen för elbilen. Toppen också att de stora biltillverkarna också satsar så det finns tillgång.

– Vi kan säga att vi kommer att överträffa 1 miljon bilar från MEB, säger Christian Senger, Volkswagens elektrifieringschef i en intervju med Reuters.

Senger säger att för att få till en massefterfrågan är VW:s mål att sälja elbilar till samma pris som konventionellt drivna bilar, där plattformssynergier och fallande batteripriser ska göra det hela möjligt.

Volkswagen: ”Vi kommer slå elbilsprognosen”

En miljon sålda elbilar 2025 – det var Volkswagens löfte efter att utsläppsskandalen 2015 slagit hål på deras image. Tre år senare är man säkra: löftet kommer infrias utan problem. Racet mot elektrifiering pågår för fullt. Men trots många löften om att leveranser av massvis modeller – är det fortfarande ganska skralt på utbudssidan.

 

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.