Uppsala utsedd till världens bästa klimatstad

15 september, 2018 0 av Bra Nyheter

På grund av sina tydliga politiska mål och ledarskap som syftar till att skapa hållbara lösningar inom bland annat transport och förnybar energi har Uppsala utsetts till världens bästa klimatstad av Världsnaturfondens tävling One Planet City Challenge. Det var 132 städer som var med och tävlade om titeln. Mycket bra presterat med andra ord. Fler svenska städer borde lära sig av hur de arbetar med dessa frågor.

I juryns motivering står det bland annat att ”Uppsala har ambitiösa, innovativa och vetenskapligt satta mål bland annat för förnybar energi och hållbar mobilitet. Investeringarna i transportinfrastruktur uppskattades särskilt av juryn. Trots att Uppsala är en liten stad anser juryn att den tjänar som global förebild”.

Uppsala utsedd till världens bästa klimatstad

One Planet City Challenge arrangeras av Världsnaturfonden. Den utmanar städer och kommuner i att tävla om hur man bäst ställer om för att skapa en klimatvänlig och hållbar stad. I juryns motivering står det bland annat att ”Uppsala har ambitiösa, innovativa och vetenskapligt satta mål bland annat för förnybar energi och hållbar mobilitet.