29-åriga Linnea vill rädda miljontals liv – med solceller

18 december, 2020 0 av Bra Nyheter

Att förse människor ute på landsbygden med möjligheten att få el till viktiga saker som matlagning, kylskåp osv, utan att de behöver elda och speciellt inomhus, är en stor förbättring när det kommer till deras livskvalité. Att slippa hosta och få följdsjukdomar kopplade till inomhuseldning är fantastiskt. Sen att det är ett hållbart alternativ som solel som används är också positivt. Så detta är definitivt en bra nyhet.

29-åriga Linnea Bergman kämpar för att människor på den afrikanska landsbygden ska få tillgång till elektricitet. Hon är vd på Solar Bora. Företaget har kommit på ett solpanelssystem som är lätt att använda och passar den varma och ibland smutsiga miljön.

– Solpaneler är det många som kan göra. Men vi bygger ihop panelerna med rätt elektronik i en svart stängd låda som användaren inte behöver krångla med, säger Linnea. Till den svarta lådan går att koppla in till exempel kyl, frys, mobilladdare, verktyg och induktionsplatta.

29-åriga Linnea vill rädda miljontals liv – med solceller

Varje år dör miljontals människor av luftföroreningar i hemmet. Det vill Linnea råda bot på med solceller. – Jag vill hjälpa till, säger hon. 29-åriga Linnea Bergman kämpar för att människor på den afrikanska landsbygden ska få tillgång till elektricitet. Hon är vd på Solar Bora.