De tror ämnet kan driva farkosten i 400 år

Vad är americium för ämne? Jo, det är radioaktivt och kan efter nya upptäckten som vi skriver om här göra stor skillnad för hur vi färdas i rymden.

Tänk dig att flyga till månen utan att behöva bekymra sig om hur långt bränslet ska räcka? Att kunna färdas inom vårt eget solsystem i flera års tid för att utforska olika platser utan att behöva tanka på bränsle.

Ja, det kan bli verklighet enligt de forskare som för första gången alstrat el ur det radioaktiva grundämnet americium.

Nu tror forskarna att americium har potential för att man ska kunna bygga en ny framdrivning för framtidens rymdexpeditioner, och bränslet skulle kunna räcka i upp till 400 år. Det innebär även att rymdfarkosten skulle kunna fortsätta att sända meddelanden tillbaka till jorden även i totalt mörker.

Ger bra möjligheter för att kunna utforska vårt solsystem och en bit utanför.

De tror att ämnet kan driva farkosten i 400 år

För första gången har forskare alstrat el ur det radioaktiva grundämnet. Britterna anser att americium kan ge en ny typ av drivmedel för rymdresor, som varar i 400 år. Framdrivning av rymdfarkoster med radioaktivitet är inte en ny idé i sig. Exempelvis tänker sig Nasa detta för den drönare de planerar att skicka till Saturnus största måne Titan.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.