Miljardärer tävlar i vem som kan donera mest pengar till fonder

Miljardärer som donerar till fonder. Först donerar Buffett en massa miljarder till Bill och Melinda Gates fond och sen skänker George Soros hur mycket pengar som helst till en annan fond. Otroligt givmilt och trevligt. Bara hoppas att dessa pengar kommer till god användning.

 

Buffett donerar mest hittills – 26,7 miljarder – DN.SE

Det är den största donationen Buffett har gjort hittills i den fleråriga plan han lagt upp för att skänka bort sin förmögenhet. Donationen består av 18,63 miljoner B-aktier i Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway, till ett värde av 170,25 dollar per aktie. Sedan 2006 har Buffett donerat 231 miljarder kronor, varav 183 miljarder har gått till Gates-stiftelsen.

 

Miljardärens jättegåva – skänker 146 miljarder

Mångmiljardären George Soros, 87, skänker det mesta av sina personliga rikedomar till stiftelsen Open Society Foundations. Totalt 18 miljarder dollar – 146 miljarder kronor. Nu är stiftelsen nästan lika stor som Bill Gates välgörenhetskoncept. Den amerikansk-ungerske finansmannen och mångmiljardären George Soros har gjort sig känd för sina investeringar – och för sin filantropi.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.