Tipsinlägg

25 november, 2019 0 av Bra Nyheter

Har fått in en drös med tips om olika positiva och bra nyheter. Presenteras här under. Fortsätt gärna tipsa oss om bra nyheter! Formulär hittar du här.

Hur en barnbok kan motverka psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa bland unga är utbrett och många saknar någon att prata med. Därför vill Däckpartner tidigt stötta och uppmuntra föräldrar att umgås mer med sina barn och samtidigt informera om trafiksäkerhet för de framtida trafikanterna. Detta görs genom en ny barnboksserie framtagen till förmån för Bris.

Tipsat av: Jon Persson

Samarbetsprojekt för tredjeklassare ger naturlektioner i Lund

Forskning visar att barn och ungdomar tillbringar allt mindre tid i naturen. Samtidigt står det klart att skog och grönska är bra för både hälsa och inlärning. Sparbanken Skåne och Sparbanksstiftelsen Finn engagerar sig nu tillsammans med Botan i Lund för naturlektioner för unga.

Tipsat av: Kristian Svensson

Här får mammor med hiv gratis mjölk till sina barn – Nyheter (Ekot)

Folkhälsomyndigheten bedömer att det fortfarande finns en liten risk att hiv kan smitta via modersmjölken. Josefin som lever med sjukdomen fick barn för tre år sedan. Hon tycker att gratis modersmjölksersättning borde ges till alla kvinnor i hennes situation, oavsett var de bor. – Det kändes ju lite som att man blev straffad.

 Tipsat av: Anders Frihamn

Rusning till igelkottsrestaurang

Sommarhettan och torkan kan vara förödande för djur. Men hos Cecilia Folkesson i Genevad, söder om Halmstad, har igelkottarna hittat en fristad. Här får varje dag ett 15-tal igelkottar kattmat och vatten. Och det är mycket populärt. – Vi började mata vid förra sommarens torka. Då var det fyra till fem kottar på besök.

 Tipsat av: Anders Frihamn